wat is hostingWat is hosting?

Wat is hosting? Hosting betekent dat uw website via een server in verbinding staat met het internet. Uw website wordt gehost op een server, wat eigenlijk een gewone computer is die 24 uur per dag aan staat en aangesloten is op het internet. Wie uw domeinnaam intikt in een browser wordt automatisch naar de bestanden op de server geleid. Zo is uw website online te zien over de hele wereld.

Wat betekent het woord hosting?

Het woord ‘hosting’ is afgeleid van het Engelse ‘host’, wat ‘gastheer’ betekent. Hosting kan dus uitgelegd worden als het huisvesten van een website. Een webhoster is daarmee eigenlijk een gastheer voor websites!

Wat is er nodig voor hosting?

Voor de hosting van een site zijn een sterke, betrouwbare computer met veel schrijfruimte en geheugen nodig en een nameserver waarop de informatie staat bij welke domeinnaam de bestanden op de server horen.
Hosting wordt aangeboden door webhosting bedrijven, die een grote hoeveelheid servers hebben waarvan ze schijfruimte verhuren. Hosting wordt vaak geleverd in combinatie met e-mail en soms ook domeinnaamregistratie, maar het kan ook zonder deze extra diensten worden geleverd.

Soorten Hosting

Er zijn veel verschillende vormen van web hosting beschikbaar, afhankelijk van de wensen en het budget van een persoon of een bedrijf. De meeste commerciële pakketten komen met bepaalde mogelijkheden voor gebruikers, zoals scripts die interactieve functies, forums, of e-mailadressen toestaan. Shared hosting diensten hebben meerdere gebruikers met dataopslag op een enkel systeem. Dedicated systemen, die meestal duurder zijn, geven elke gebruiker een eigen schijf of server die uitsluitend gewijd is aan hun site, met grotere snelheden en meer krachtige opties.

Lees meer . .