Wat is SEO ?SEO analyse

Wat is SEO? De term SEO staat voor “Search Engine Optimization” in gewoon Nederlands “Zoekmachine optimalisatie”. SEO is een verzameling van technieken. Deze technieken zijn gericht op het optimaliseren en verbeteren van je website of webshop voor de vindbaarheid in zoekmachines zoals Google. Zoekmachines zoals Google, Bing etc. kennen waarde toe aan een website of webshop. Alle technieken die ingezet worden om de waarde van je website te vergroten vallen onder SEO in mijn ogen.

Waarom wil je als ondernemer SEO inzetten?
Jij wilt als ondernemer klanten werven, producten / diensten wilt verkopen, informatie wilt verzamelen, dan heb je bezoekers nodig op je website. Wat doet een bezoeker voordat hij op je website komt? Googelen! Googelen is een werkwoord en iedereen doet het. We zoeken op internet naar een product of dienst door gebruik te maken van zoekmachines.

Resultaten
Vervolgens klikken we op één of meer van de getoonde resultaten om door te gaan naar de website of webshop. Hoe zit het met deze getoonde resultaten in de zoekmachines? De resultaten die worden weergegeven in Google zijn te verdelen 2 onderdelen. Een betaalde advertentie en een organische positie (geen advertentie).  Het is de kunst om een website een zo hoog mogelijke positie te geven.
Een van de dingen die we proberen te realiseren met zoekmachine optimalisatie is het verkrijgen van een betere positie in de zoekresultaten op, voor uw bedrijf, belangrijke zoekwoorden. De meerwaarde van een hogere positie uit zich namelijk vrijwel altijd in meer (gerichte) bezoekers. Een hogere positie in de zoekresultaten is dus een belangrijk doel en kan bijdragen aan het behalen van goede bedrijfsresultaten.